ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Προϋποθέσεις

Η βασικότερη προϋπόθεση είναι να κρατάμε καθημερινά στατιστικά, ώστε να μπορούμε να μελετήσουμε αναλυτικά τη συμπεριφορά οποιουδήποτε referral όποτε το επιθυμούμε. 

Εκτός από τα στατιστικά, απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε το BEP μας, αφού με τη βοήθειά του, έχουμε τη δυνατότητα να κατατάξουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά σε κερδοφόρα ή ζημιογόνα.

Τι να αποφεύγουμε

Μέσω του BEP μπορούμε επίσης να καταλάβουμε αν ένας referral είναι κερδοφόρος μέχρι τώρα ή όχι, αλλά αυτή η πληροφορία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να ανακυκλώσουμε κάποιον επειδή ένας ζημιογόνος referral μπορεί κάλλιστα να γίνει κερδοφόρος και το ανάποδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως όλοι οι καινούριοι referrals έχουν μηδενικό μέσο όρο, αφού δεν έχουν κάνει κλικ ακόμα, αλλά αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ανακυκλώσουμε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ούτε το πόσες μέρες έχει να κάνει κλικ κάποιος είναι από μόνο του αρκετό ώστε να ανακυκλώσουμε.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι κανόνες του τύπου "ανακύκλωση μετά από Χ μέρες απραξίας ή/και ανακύκλωση αν ο μέσος όρος ενός referral είναι κάτω από Υ" πρέπει να αποφεύγονται, αφού είναι σαν να πιστεύουμε ότι όλοι οι referrals θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο κάτι το οποίο δεν ισχύει. Επίσης, η ανακύκλωση μέσω τέτοιων κανόνων είναι εύκολο να μας οδηγήσει σε υπερβολική ανακύκλωση η οποία είναι πολύ πιθανό να επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα. Τέλος, σε μερικές περιπτώσεις μία τέτοια πολιτική ανακύκλωσης μπορεί να καταργήσει τελείως τη δωρεάν και αυτόματη ανακύκλωση, αχρηστεύοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ καλό εργαλείο.

Πώς να επιλέγουμε ποιος θα ανακυκλωθεί χειροκίνητα

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι η πολιτική ανακύκλωσης πρέπει να είναι μία μίξη χειροκίνητης και αυτόματης ανακύκλωσης και η επιλογή, του ποιος θα ανακυκλωθεί χειροκίνητα, καλό είναι να γίνεται με βάση επαναλαμβανόμενες μη κερδοφόρες συμπεριφορές.

Σχετικά με τη χειροκίνητη ανακύκλωση το κλειδί είναι ολόκληρη η εξέλιξη της συμπεριφοράς κάθε referral μέχρι τώρα, δηλαδή προσπάθεια εντοπισμού πρόσφατων και επαναλαμβανόμενων μη κερδοφόρων συμπεριφορών, ώστε να καταλάβουμε που ακριβώς έχει παγιωθεί ή συμπεριφορά κάποιου.

Παράδειγμα: Ένας referral βλέπει 1 διαφήμιση κάθε 3 μέρες και το έχει κάνει αυτό 7 φορές στη σειρά. Αυτός ο referral συμπεριφέρεται προφανώς με έναν μη κερδοφόρο και επαναλαμβανόμενο τρόπο τις τελευταίες 21 μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ένα σαφές clicking pattern που δεν είναι κερδοφόρο, δεν έχει πιθανότητα να φτάσει το όριο της αυτόματης ανακύκλωσης (αυτή η δωρεάν ανακύκλωση θα συμβεί μετά από 14, ή λιγότερες στην περίπτωση κάποιων golden packs και των golden μελών που δεν έχουν αφήσει τη συνδρομή τους να λήξει για τουλάχιστον έναν χρόνο, συνεχόμενες μέρες απραξίας) και επομένως καλό είναι να ανακυκλώσουμε χειροκίνητα (μάλιστα, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να δούμε μία μη κερδοφόρα συμπεριφορά να επαναλαμβάνεται 7 φορές, αλλά καλό θα ήταν να περιμένουμε να τη δούμε τουλάχιστον 3).

Ως συμβουλή μπορούμε να πούμε ότι είναι καλύτερα να επικεντρώνεστε στους παλαιότερους referrals όταν ανακυκλώνετε, διότι συνήθως θα έχετε περισσότερα δεδομένα και άρα μεγαλύτερη πιθανότητα να τους κρίνετε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Εν κατακλείδι η καλύτερη πολιτική ανακύκλωσης είναι αυτή που θα δημιουργήσετε μόνοι σας με βάση τη συμπεριφορά των referrals σας, αφού κάθε λογαριασμός και κάθε χρήστης είναι μία μοναδική περίπτωση και δεν υπάρχει κάποιου είδους "συνταγή" η οποία να δουλεύει για όλους.

Top